Uutiset

Laukaan urheilijoiden kausi 2021 on alkanut. Keväällä miehet ovat pelanneet harjoituspelejä, ja varsinainen kausi alkoi vieraissa 3.6.2021. Seuraa miesten joukkuetta Facebookissa https://www.facebook.com/Laukaanurheilijatpesis.

Naisten harrastepesisporukka treenaa Laukaan tekonurmella keskiviikkoisin klo 18.30-20. Junnujen pesisliikkari 3-8-vuotiaille on puolestaan alkanut ja jatkuu maanantaisin Lievestuoreen pesiskentällä klo 17.30-19, kirkonkylän jääkiekkokaukalossa maanantaisin klo 18-19 ja Leppäveden tekonurmella torstaisin klo 18-19. Tervetuloa mukaan!


Laukaan Urheilijoiden ykköspesisjoukkue ei pelaa kesällä 2020


Joudumme suruksemme ilmoittamaan, että Laukaan Urheilijoiden ykköspesisjoukkue ei pelaa kesällä 2020. Viimeisten viikkojen aikana joukkueen taustavoimat ovat tehneet paljon töitä kauden mahdollistamiseksi. Neuvotteluita on käyty niin seuran sisällä, yhteistyökumppaneiden, muiden joukkueiden, LU:n pelaajien kanssa sekä myös Pesäpalloliiton suuntaan. Kauden väliin jättäminen oli hyvin vaikea päätös ja siihen vaikutti lukuisat eri tekijät. Olemme murheissamme ja pahoittelemme tätä päätöstä. Olimme saaneet rakennettua hyvin mielenkiintoisen joukkueen täynnä huikeaa potentiaalia nuorista tulevaisuuden lupauksista konkareihin saakka. Joukkue harjoitteli koko talven tavoitteellisesti ja talven harjoituspeleissä nähtiin hyvin lupaavia merkkejä yllätyksellisestä ja nälkäisestä joukkueesta.

Suurimmaksi ongelmaksi muodostui terveyskysymykset, ykköspesikseen lyhennettyyn kauteen suunniteltujen pelien lukumäärä, tiivis peliaikataulu sekä haastava taloustilanne. Kesän aikana oli tarkoitus pelata runkosarjassa 18 peliä yhdeksässä viikossa. Suurin osa joukkueemme pelaajista käy töissä ja heille näin tiiviin peliohjelman läpivienti ei ollut mahdollista siviilitöiden puolesta. Tämä osoittautui joukkueemme osalta kaikkein haastavimmaksi ongelmaksi. Yhteistyökumppaneiden hankinnassa koimme isoja vastoinkäymisiä korona-pandemian aiheuttamien ongelmien johdosta. Osa kumppaneistamme joutui perumaan yhteistyön ja maaliskuussa neuvottelut jäätyivät uusien kumppanien kanssa täysin.

Iso asia päätöksenteossa oli myös pelaajien, valmentajien, huoltajien, katsojien sekä talkoolaisten terveyskysymykset. Tällä hetkellä ei ole vielä selkeää vastausta siihen miten kesän pelitapahtumat voidaan järjestää paikalla olevien henkilöiden terveydestä huolehtien. Seura oli jo valmistautunut kesän pelien järjestämiseen poikkeustoimilla mm. siten, että kioskipalveluita ei olisi tarjottu ja katsomoihin olisi merkitty katsojien istumapaikat turvaetäisyyksien mukaisesti.

Taustalla oli siis useita seikkoja, jotka johtivat siihen päätökseen, että Laukaan Urheilijat ry:n pesäpallojaosto päätti jättää kauden 2020 pelaamatta. Olemme pahoillamme, halusimme kaikin keinoin saada mahdollistettua tämän kauden läpiviennin. Esteet kasvoivat kuitenkin monella rintamalla liian suuriksi. Nyt meidän tulee kääntää katseet jo kauteen 2021.

Kaikesta huolimatta toivotamme kaikille pelaajillemme, ystävillemme, kannattajille, seuran talkoolaisille sekä yhteistyökumppaneille hyvää kesää! Pysykää terveinä.

Täältä löydätte myös Pesäpalloliiton tiedotteen kesän pesiskauden läpiviennistä: https://www.pesis.fi/…/naisten-superpesiskausi-kayntiin-12…/

#kovaluu #laukaanurheilijat #ykköspesis

TARVITSEMME TEITÄ - TUE PAIKALLISTA! 👍 Nyt jos koskaan tarvitsemme tukeanne. Tue paikallista ja osta lippuvihko LU:n ensi kesän kotipeleihin alennettuun hintaan - joko kannatusmaksulla tai ilman. Pieni teko, iso vaikutus. 🙏 * LIPPUVIHKO 1 (sis. 6 pääsylippua runkosarjan kotiotteluihin), hinta 30 € * LIPPUVIHKO 2 (sis. 12 pääsylippua runkosarjan kotiotteluihin), hinta 50 € * TUKI 1 (sis. 12 lipun lippuvihkon + 30 euron kannatusmaksun), hinta 80 € * TUKI 2 (sis. 12 lipun lippuvihkon + 50 euron kannatusmaksun), hinta 100 € Voit maksaa ostoksesi suoraan LU:n tilille (Laukaan Urheilijat / FI64 5290 0220 6255 27). Merkitse viestiksi ostamasi tuote ("LIPPUVIHKO 1", "LIPPUVIHKO 2", "TUKI 1" tai "TUKI 2"). Tuotteiden toimituksista voit kysyä yksityisviestillä, sähköpostitse (laukaanurheilijatpesis@gmail.com) tai puhelimitse (Tapani Linna / p. 044 377 8586). Tarjoukset ovat voimassa 13.4. asti.

Ykköspesiksen sarjajärjestelmät vahvistettu – kausi käyntiin kesäkuun alusta!

Miesten Ykköspesiksen sarjajärjestelmässä muutokset ovat vähäisempiä. Runkosarjan lisäotteluita (kaksi ottelua joukkuetta kohden) ei pelata ja ne poistetaan sarjaohjelmasta ensisijaisesti toukokuulta. Jäljelle jäävät toukokuun ottelut sijoitetaan muualle otteluohjelmaan. Runkosarja pitenee ajallisesti viikolla ja päättyy 23. elokuuta mennessä. Sarjan sisäiset pudotuspelit, superpesiskarsinta ja putoamiskarsinta ovat ohjelmassa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti, tosin päivämäärämuutoksia on tehty.

https://www.pesis.fi/wp-content/uploads/2020/03/MYP-2020-sarjaj%C3%A4rjestelm%C3%A4-200320.pdf

ALKUKAUDEN OHJELMAAN VOI TULLA MUUTOKSIA KORONAN VUOKSI Pesäpalloliitto julkaisi tänään tiedon, että miesten ja naisten Superpesiksen avaus siirtyy toukokuulta kesäkuun alkuun koronaviruksen vuoksi. Liitto ilmoitti kuitenkin pidättävänsä itsellään oikeuden tehdä uusia päätöksiä, jos tilannekuva merkittävästi muuttuu. Miesten Ykköspesiksen otteluiden mahdollisesta siirrosta liitto ilmoitti tekevänsä päätöksiä ensi viikolla. LU seuraa liiton ohjeita ja tiedottaa mahdollisista uusista aikatauluista heti, kun uutta tietoa on saatavilla. Myös LU:n edustusmiehistö varautuu koronaviruksen uhkaan. Muun muassa joukkueen yhteisharjoitukset on toistaiseksi keskeytetty tartuntariskin pienentämiseksi. Pelaajat jatkavat harjoittelua omatoimisesti mahdollisuuksien mukaan. Vakavasta aiheesta huolimatta LU toivottaa mukavaa ja aurinkoista viikonloppua! 🌞
HALLIPELIT PÄÄTTYIVÄT TASURIIN – ”SUUNTA ON TÄYSIN OIKEA” 👍 LU:n talvikauden viimeinen harjoituspeli päättyi tasatulokseen, kun sunnuntai-iltana Hipposhallissa joukkue sivakoi Jyväskylän Lohi:n kanssa loppunumeroiksi 1–1 (1–7, 3–2). Ratkaisua otteluun ei saatu, kun mattovuoro loppui kesken. Avausjakson kahdessa päätösvuorossa Lohi meni menojaan läpilyöntiensä turvin. Myös LU onnistui lyömään läpi kahdesti jakson aikana, mutta hallisääntöjen vuoksi sivalluksista ei juoksuja mustakaavuille herunut. – Lohelle tunnustus jakson lopun läpilyönneistä. Hallissa tilanteet muuttuvat nopeasti, kun pallot painuvat pressuun, pelipomo Jukka Salmela kuvaili. Avausjakson ainokaisen LU:lle tinttasi Iiro Hyvönen ja kotiin kipitti Teemu Repo. Sisäpeli ei silti auennut kunnolla missään kohtaa avausjaksoa. Sisäpelin tehottomuus on ollut LU:n haasteena muissakin talven hallipeleissä. – Sisäpeliin kaivataan laatua. Esimerkiksi laittomia on lyöty vaihtotilanteissa liikaa. Treenien onnistumisia ei ole ihan pystytty siirtämään pelitilanteisiin. Tässä riittää harjoituksellista haastetta seuraavalle kuukaudelle, tuumasi pelinjohtaja. Talven kolmessa hallipelissä löytyi silti positiivisiakin sisäpelin elementtejä. – Muun muassa Akseli Saukkolan kovat pommit kotiutuksissa ja Ilkka Ylitalon vahva tekeminen kärkietenijänä, Salmela luetteli. Sunnuntaina toisella jaksolla LU petrasi selvästi pelaamistaan, erityisesti mailan varressa. Joukkue karkasi kolmen juoksun karkumatkalle Saukkolan (kaksi juoksua) ja Ville Viljanmaan vihaisilla lyönneillä. Se riitti jaksovoittoon Lohen pienimuotoisesta kiristä huolimatta. – Toisella jaksolla pystyttiin kääntämään ekan jakson pettymys voitoksi. Se oli sunnuntain tärkein anti meille, Salmela sanoi. Avausjakson vaisusta tuloksesta huolimatta LU:n startti oli sunnuntaina pirteä. – Tunnetaso ja valmius pelata on parantunut harjoituspelien myötä. Sunnuntaina oltiin kaksi ensimmäistä vuoroa tosi hyviä ulkona. Salmela suhtautuu luottavaisesti tulevaan. Talven harjoituspeleissä joukkue on ottanut selviä pelillisiä harppauksia eteenpäin. – Kesän iskukyvystä hallipelit eivät vielä kerro kaikkea. Kokeiluja tehdään ja pelin sisäiset tavoitteet voivat olla lopputulosta tärkeämpiä. Pelillisesti joukkueen tekeminen on parantunut koko ajan ja suunta on täysin oikea. Aikataulussa ollaan kesän suhteen.
KEHITYSTÄ MONELLA RINTAMALLA, MUTTA ALAVUS KORJASI VOITON LU:n harjoituspeli sunnuntaina Kuortaneella päättyi tappioon, kun Alavuden Peli-Veikot nappasi voiton nimiinsä loppulukemin 2-0 (3-2, 5-2). Tammikuiseen Alajärvi-peliin verrattuna LU petrasi monella rintamalla. Muun muassa ulko- ja kaaripelissä oli selvästi otettu askelia oikeaan suuntaan. Sisäpelissä sen sijaan joukkueella riittää yhä petrattavaa. Sunnuntaina avausjaksolla LU:n juoksut sivalsivat Akseli Saukkola ja Pasi Rajala. Kotiin kirmasivat Jani Raami ja Janne Palomäki. Toisella jaksolla LU:n avausjuoksu syntyi harhaheitolla, kun Raami karkasi kotipesään. Toinen juoksu syntyi Rajalan lyömänä ja Eetu Kettusen tuomana. LU:n hallikausi jatkuu ensi viikonloppuna, jolloin joukkue pelaa Hipposhallissa Lohea vastaan.

Alajärven Ankkurit - Laukaan Urheilijat peliraportti

ANKKURIT REILUSTI PAREMPI HALLIAVAUKSESSA

LU:n ykköspesismiehistö avasi hallikautensa sunnuntaina Alajärvellä. Kotijoukkue Ankkurit vei ottelun selvästi nimiinsä jaksolukemin 2-0 (4-2, 14-3).

Laukaan pelin alkua voisi kuvailla varovaisen tarkkailevaksi. Ensimmäisissä vuoroissa 0-tilanteen purkaminen osoittautui haasteelliseksi, eikä omaa sisäpeliä saatu sen jälkeen rullaamaan parhaalla tavalla. Ankkurit puolestaan teki kaksi vapauttavaa juoksua heti omalla aloitusvuorollaan. Jakson edetessä LU:n otteet paranivat, mutta jakson loppulukemat kirjailtiin numeroin 4-2 kotijoukkueelle. Vierailijoiden molemmat juoksut lähtivät Akseli Saukkolan mailasta.

Toisen jakson Ankkurit aloitti tyrmäävästi takomalla seitsemän juoksua omalla aloittavallaan. Tämä vaikutti ymmärrettävästi LU:n ulkopeliin, eikä toisen jakson voittajasta ollut avausvuoron jälkeen epäselvyyttä. Myös laukaalaiset paransivat tasaisesti omaa sisäpelaamistaan ja mailanvarressa nähtiinkin muutamia hienoja suorituksia.

“Ankkurit oli selvästi meitä valmiimpi pelaamaan niin kaarella kuin kentälläkin. Kaverille on annettava tunnustusta vahvasta lyöntipelistä, sillä suurin osa juoksuista tuli painavilla vedoilla, eikä sen suhteen ole selittelemistä. Meidän suht vähäinen tilanneharjoitusten määrä ja osittain uudet pelipaikat näkyivät yhteispelissä, jota pystymme kyllä parantamaan kovasti vielä hallikauden aikana”, pelinjohtaja Salmela tuumi.

Löytyi päivästä toki positiivisiakin asioita. Saukkolan neljä lyötyä juoksua ja Raamin totutun vahva tilanteiden rakentelu olivat sisäpelin parasta antia. Ulkopelin puolelta voidaan mainita luotettavasti 2-vahdin tonttia ensimmäisellä jaksolla luutinut Arttu Rauhamäki.

Seuraavat hallipelit: 1.3. Alavus-LU Kuortane, 8.3 LU-Lohi Hipposhalli

Laukaan Urheilijoiden suunta on selvä – ”matkalla kohti Ykköspesiksen kärkeä”

Ensiesiintymisensä pesäpallosarjoissa ja miesten Ykköspesiksessä tehnyt Laukaan Urheilijat suuntaa jo vahvasti kohti tulevaa. Pelaajarunko kaudelle 2020 on kasassa ja joukkue on aloittanut harjoittelun.

Ykköspesisjoukkueen uusi pelinjohtaja on Jukka Salmela, joka on viimeisen 15 vuoden aikana nähty niin pelaajan kuin valmentajan rooleissa Jyväskylän Kirissä, Lievestuoreen Kisassa ja Laukaan Urheilijoissa. Matias Hänninen keskittyy jatkossa vastuutehtäviinsä seuran pesäpallojaostossa.

Salmela saa aisaparikseen valmennukseen ja pelinjohtoon entisen huipputuomarin, aiemmin valmentajana mm. naisten Superpesiksessä toimineen Antti-Jussi Hirvosen. Pelinjohdon sopimukset kattavat tulevan kauden.

–  Viime kausi oli Laukaan Urheilijoille ensimmäinen pesäpallossa. Lähtökohtiin nähden lopputulos (7. sija Ykköspesiksessä) oli suorastaan erinomainen. Asetelmat uuteen kauteen ovat huomattavasti tukevammat. Pääsemme nyt aidosti kehittämään pelaajia ja toimintaa, Salmela iloitsee.

Joukkueen pelaajarinki koostuu pitkälti tutuista nimistä. Mukana ovat Superpesiksessäkin kovaa jälkeä tehneet Pasi Rajala, 38, Ilkka Ylitalo, 31, sekä viime kaudella upeasti itsensä Ykköspesiksessä läpi lyönyt Jani Raami, 21.

Uusina pelaajina Laukaan Urheilijoiden riveihin liittyvät Jyväskylän Kirin kasvatit Janne Palomäki ja Akseli Saukkola Jyväskylän Lohesta.

– Meillä on edelleen melko nuori joukkue, joka on täydennetty muutamilla kokeneilla huippupelaajilla. Ensi kesän tavoitteita ei ole vielä yhdessä määritetty, mutta kasassa on sellainen ryhmä, joka on ainakin jollain aikataululla matkalla kohti Ykköspesiksen kärkeä. Sarjasijoituksia tärkeämpää on kuitenkin edelleen nuorten pelaajien kehittyminen sekä pelaajapolun varmistaminen keskisuomalaisille poikajunioreille, Salmela sanoo.

Laukaan Urheilijat tiedottaa joukkueen täydentyvän vielä talven aikana ja neuvottelevansa edelleen muutaman pelaajan kanssa ensi kesän sopimuksista. Joukossa on seuran mukaan kokeneita ja keskisuomalaiselle pesisyleisölle tuttuja nimiä sekä uusia tuttavuuksia. 

Kauden 2020 kotiottelunsa Laukaan Urheilijat pelaa sekä Jyväskylässä että Laukaassa. Tarkka ottelujakauma ja pelikentät selviävät myöhemmin talven aikana.

(Sopimustilanne 18.11.2019) 

Pelaajat:  
Pasi Rajala 
Ilkka Ylitalo 
Jani Raami 
Teemu Repo 
Ville Hyvönen 
Eetu Kettunen 
Arttu Rauhamäki 
Eemil Mustonen 
Petrus Heinonen 
Ville Viljanmaa 
Janne Palomäki 
Akseli Saukkola  

Valmennus ja pelinjohto:  
Jukka Salmela ja Antti-Jussi Hirvonen  

Joukkueenjohto/taustaryhmä: 
Tapani Linna, Pekka Kokkinen, Juho-Perttu Thil  

Huolto:  
Axel Asplund 

Päätöksiä Ykköspesistä 2020 koskien – runkosarjan ottelumäärät ja lisäotteluidenparit

Pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä on vahvistanut Ykköspesiksen ottelumäärät ja lisäotteluidenparit. Sarjajärjestelmät ovat vastaavat kuin kaudella 2019.

Miesten Ykköspesiksessä pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua ottelupareina. Ottelumäärä on näin 24 joukkuetta kohden. Lisäotteluiden parit on määritelty maantieteellisin perustein.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2021. 2.-5. sijoittuneet joukkueet etenevät sarjan sisäisiin välieriin.

Miesten Ykköspesiksen lisäotteluiden otteluparit 2020

Alajärven Ankkurit-Alavuden Peli-Veikot
Haminan Palloilijat-Laukaan Urheilijat
Kannuksen Ura-Vähänkyrön Viesti
Loimaan Palloilijat-Ulvilan Pesä-Veikot
Oulun Lippo Juniorit-Simon Kiri
Puijon Pesis, Kuopio-Sotkamon Jymy