Uutiset

Laukaan Urheilijoiden suunta on selvä – ”matkalla kohti Ykköspesiksen kärkeä”

Ensiesiintymisensä pesäpallosarjoissa ja miesten Ykköspesiksessä tehnyt Laukaan Urheilijat suuntaa jo vahvasti kohti tulevaa. Pelaajarunko kaudelle 2020 on kasassa ja joukkue on aloittanut harjoittelun.

Ykköspesisjoukkueen uusi pelinjohtaja on Jukka Salmela, joka on viimeisen 15 vuoden aikana nähty niin pelaajan kuin valmentajan rooleissa Jyväskylän Kirissä, Lievestuoreen Kisassa ja Laukaan Urheilijoissa. Matias Hänninen keskittyy jatkossa vastuutehtäviinsä seuran pesäpallojaostossa.

Salmela saa aisaparikseen valmennukseen ja pelinjohtoon entisen huipputuomarin, aiemmin valmentajana mm. naisten Superpesiksessä toimineen Antti-Jussi Hirvosen. Pelinjohdon sopimukset kattavat tulevan kauden.

–  Viime kausi oli Laukaan Urheilijoille ensimmäinen pesäpallossa. Lähtökohtiin nähden lopputulos (7. sija Ykköspesiksessä) oli suorastaan erinomainen. Asetelmat uuteen kauteen ovat huomattavasti tukevammat. Pääsemme nyt aidosti kehittämään pelaajia ja toimintaa, Salmela iloitsee.

Joukkueen pelaajarinki koostuu pitkälti tutuista nimistä. Mukana ovat Superpesiksessäkin kovaa jälkeä tehneet Pasi Rajala, 38, Ilkka Ylitalo, 31, sekä viime kaudella upeasti itsensä Ykköspesiksessä läpi lyönyt Jani Raami, 21.

Uusina pelaajina Laukaan Urheilijoiden riveihin liittyvät Jyväskylän Kirin kasvatit Janne Palomäki ja Akseli Saukkola Jyväskylän Lohesta.

– Meillä on edelleen melko nuori joukkue, joka on täydennetty muutamilla kokeneilla huippupelaajilla. Ensi kesän tavoitteita ei ole vielä yhdessä määritetty, mutta kasassa on sellainen ryhmä, joka on ainakin jollain aikataululla matkalla kohti Ykköspesiksen kärkeä. Sarjasijoituksia tärkeämpää on kuitenkin edelleen nuorten pelaajien kehittyminen sekä pelaajapolun varmistaminen keskisuomalaisille poikajunioreille, Salmela sanoo.

Laukaan Urheilijat tiedottaa joukkueen täydentyvän vielä talven aikana ja neuvottelevansa edelleen muutaman pelaajan kanssa ensi kesän sopimuksista. Joukossa on seuran mukaan kokeneita ja keskisuomalaiselle pesisyleisölle tuttuja nimiä sekä uusia tuttavuuksia. 

Kauden 2020 kotiottelunsa Laukaan Urheilijat pelaa sekä Jyväskylässä että Laukaassa. Tarkka ottelujakauma ja pelikentät selviävät myöhemmin talven aikana.

(Sopimustilanne 18.11.2019) 

Pelaajat:  
Pasi Rajala 
Ilkka Ylitalo 
Jani Raami 
Teemu Repo 
Ville Hyvönen 
Eetu Kettunen 
Arttu Rauhamäki 
Eemil Mustonen 
Petrus Heinonen 
Ville Viljanmaa 
Janne Palomäki 
Akseli Saukkola  

Valmennus ja pelinjohto:  
Jukka Salmela ja Antti-Jussi Hirvonen  

Joukkueenjohto/taustaryhmä: 
Tapani Linna, Pekka Kokkinen, Juho-Perttu Thil  

Huolto:  
Axel Asplund 

Päätöksiä Ykköspesistä 2020 koskien – runkosarjan ottelumäärät ja lisäotteluidenparit

Pesäpalloliiton operatiivinen johtoryhmä on vahvistanut Ykköspesiksen ottelumäärät ja lisäotteluidenparit. Sarjajärjestelmät ovat vastaavat kuin kaudella 2019.

Miesten Ykköspesiksessä pelataan 12 joukkueen kaksinkertainen sarja ja kaksi lisäottelua ottelupareina. Ottelumäärä on näin 24 joukkuetta kohden. Lisäotteluiden parit on määritelty maantieteellisin perustein.

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2021. 2.-5. sijoittuneet joukkueet etenevät sarjan sisäisiin välieriin.

Miesten Ykköspesiksen lisäotteluiden otteluparit 2020

Alajärven Ankkurit-Alavuden Peli-Veikot
Haminan Palloilijat-Laukaan Urheilijat
Kannuksen Ura-Vähänkyrön Viesti
Loimaan Palloilijat-Ulvilan Pesä-Veikot
Oulun Lippo Juniorit-Simon Kiri
Puijon Pesis, Kuopio-Sotkamon Jymy